Kur'anda Tevbe Kavramına Kelâm Açısından Bir Yaklaşım - Özarslan, Selim (My University, 2002)
Tevbe Kur'ânî bir kavramdır. İşlenen günahı derhal terk etmek suretiyle ondan pişman olmak, bir daha o günaha dönmemeye kesin karar vermektir. Tevbenin kabul edilmesi, günahlardan kaynaklanan azabı kaldırmaktır. Şartlarını taşıyan tevbenin kabul edilmesi, Allah için bir zoranluluk olmayıp, bir lütuftur. Allah, vaat ettiği için tevbeleri kabul eder. Tevbe etmenin altında yatan felsefe, bireyin Allah'ın yüceliğini kabul ve itiraf etmesidir.
Keywords: Etik; Din Bilimi