Birincil uzun ünlülerin Oğuz grubu Türk lehçelerindeki ses bilgisi görünümleri ve bu ünlülerle ilgili ses olayları - Kaan, Yalçın Süleyman (My University, 2010)
Bu çalışmada Türkçe sözcüklerdeki birincil uzun ünlülerin, Oğuz grubu Türk lehçeleri açısından uğramış olduğu ses değişmeleri ve ses olayları Türk dilinin tarihî dönemleriyle de mukayese edilerek ele alınacak ve bu ünlülerin Oğuz grubu Türk lehçelerindeki ses bilgisi görünümleri üzerinde durulacaktır.
Keywords: Dil ve Dil Bilim; Edebi Teori ve Eleştiri