Sitalopram ile suisid girişimi sonrasında sinüs ritminin baskılanarak atrial ritmin geliştiği bir olgu - Korkmaz, Sevda; Korkmaz, Hasan; Atmaca, Murad; Kuloğlu, Murat (My University, 2011)
Selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI), norepinefrin veya dopamin geri alımını etkilemeden, presinaptik alanda serotonin geri alımını inhibe eden, etkili ve oldukça güvenli olarak bilinen antidepresan ilaçlardır. Bununlaberaber, SSRI’lar da dahil, tüm antidepresan ilaçların yüksek dozda kullanımlarına bağlı olarak merkezi sinir sistemi, solunum sistemi ve kardiyovasküler sistemde birtakım toksik etkiler gözlenebilmektedir. Yazımızda, bir SSRI olan sitalopramın yüksek dozlarda alınmasıyla EKG’de bazı değişiklikler gözlemlediğimiz bir olgu sunulacaktır.
Keywords: Psikiyatri