Epoksi reçine ile modifiye edilen bitümlerin fiziksel özellikleri üzerinde yaşlanmanın etkisi - Ahmedzade, Perviz; Yılmaz, Mehmet; Yılmaz, Mesude (My University, 2007)
Bu çalışmada epoksi reçine ile modifiye edilen bitümler üzerinde kısa süreli yaşlanmanın etkisi araştırılmıştır. Saf bitüm üzerinde epoksi reçinenin etkilerini belirlemek amacıyla B 70/100 sınıfı bitüm ve dört farklı oranda (%0,75 - %1,0 - %2,0 ve %3,0) epoksi reçine kullanılarak hazırlanan modifiye bağlayıcılar üzerinde standart deneyler (penetrasyon, yumuşama noktası, düktilite, Fraas kırılma noktası ve özgül ağırlık) uygulanmıştır. Dönel İnce Film Halinde Isıtma (RTFO) yöntemiyle yaşlandırılmış saf ve modifiye bağlayıcılardan elde edilen numuneler üzerinde yaşlanmanın etkisi tespit edilmiştir. Termogravimetrik Analiz (TGA) ile bütün bağlayıcıların yaşlandırmadan önce ve sonraki bozulma sıcaklıkları tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda elde edilen sonuçlardan %2,0 epoksi reçine modifiyeli bağlayıcının düşük ısı dayanımı ve elastikiyet özelliklerinin saf bağlayıcıya göre daha yüksek olduğu belirlenmiştir.

The effect of short term aging on the modified bitumen with epoxy resin was investigated in this study. To determine the influence of epoxy resin on the pure bitumen, the standard test methods (penetration, softening point, ductility, Fraas breaking point and specific gravity) were carried out on the B 70/100 type of bitumen and on the modified bitumens containing epoxy resin in four different quantities (0.75% - 1.0% - 2.0% - 3.0%). The effect of aging was determined on the specimens obtained by aging of pure and modified binders by Rolling Thin Film Oven (RTFO) method. The decomposition temperatures of all binders before and after aging were detected by Thermogravimetric Analysis (TGA). The results of this study indicate that binder modified by 2.0% of epoxy resin has higher low temperature resistance and flexibility properties than pure bitumen.
The effect of aging on the physical properties of bitumens modified by epoxy resin
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Epoksi reçine Modifikasyon Yaşlanma RTFO; Epoksi reçine; Modifikasyon; Yaşlanma; RTFO; Epoxy resin; Modification; Aging