Sosyal İnovasyonun Marka İmajına Olan Etkisi - Yücel, Nurcan; Toprak, Cesur (My University, 2019)
Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi ile üretim, tüketimve pazarlama alanlarında değişimlere yol açmıştır. Bu değişimler; firmaları yeni stratejiler geliştirmeye, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamaya, sosyal sorumluluk bilinciyle toplumun gereksinimlerine odaklanmaya zorlamıştır. Öte yandan, tüketicilersatın alma kararını verirken sadece ürünün özelliklerini dikkatealmamaktadır. Tüketicilerin satın alma kararı vermelerindefirmaların sosyal sorumluluk faaliyetlerine yönelik algıları vetutumları da önemli olmaktadır. Böylece, tüketicilerin bu uygulamalara yönelik olumlu tutumları firmalara farklı bir rekabetüstünlüğü sağlamaktadır. Bu çalışmada; sosyal sorumluluk bilinci içeren sosyal inovasyonu tema alan kamu spotu ele alınmıştır. Bu çerçevede katılımcıların söz konusu kamu spotunaverdiği tepkiler ölçülmeye çalışılmıştır. Araştırmada; Turkcell’in sosyal inovasyon temalı kamu spotu EEG Analiz Yöntemi kullanılarak incelenmiş ve 30 gönüllü katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgulara bakıldığında; gönüllü katılımcıların söz konusu kamu spotundan etkilendiği belirlenmiştir.Diğer bir ifadeyle, Turkcell’in bu kamu spotunu kullanarakmarka imajını güçlendirdiği tespit edilmiştir.
Keywords: İşletme; Sosyoloji