PREEKLAMPSİLİ GEBELERDE TAMAMLAYICI VE BÜTÜNLEŞİK TERAPİLERİN KULLANIMI - Yüksekol, Özlem Doğan; Başer, Mürüvvet (Ümit Muhammet KOÇYİĞİT, 2020)
Preeklampsi gebeliğe özgü bir komplikasyondur. Preeklampsi tüm dünyada ve ülkemizde önemli maternal mortalite ve morbidite nedenleri arasındadır. Anne ve fetüs sağlığı açısından olumsuz sonuçları bulunan preeklampside farmakolojik tedaviye ek olarak tamamlayıcı ve bütünleşik terapiler kullanılabilmektedir. Tamamlayıcı ve bütünleşik terapilerin kullanımında hemşirelere önemli rol ve sorumluluklar düşmektedir. Bu derleme preeklampside kullanılan tamamlayıcı bütünleşik terapilerin kullanımına ilişkin sonuçları ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.
Keywords: Nursing; Hemşirelik