Hemiplejik hastada gelişen heterotopik ossifikasyon; Olgu sunumu ve literatürün kısaca gözden geçirilmesi - Tatlı, Süleyman; Kamanlı, Ayhan; Özgöçmen, Salih; Ardıçoğlu, Özgeç (My University, 2002)
Heterotopik Ossifikasyon (HO), biyolojik bir süreç olup normalde ossifiye olmaması gereken bir dokuda gerçek yeni kemik oluşumudur ve hemipleji sonrası ender görülen bir komplikasyondur. Burada 75 yaşında, serebral hemoraji sonrası sol hemipleji ve sol kalçasında HO gelişen bir kadın hasta sunulmaktadır.
Keywords: Yaşlı; Tomografi; x-ışınlı bilgisayarlı; Olgu sunumu; Hareket açıklığı; eklem; Kemikleşme; heterotopik; Tedavi sonucu; Hemipleji