Olağanüstü Haller ve Okul - Akpinar, Burhan; Köksalan, Bahadır (My University, 2003)
Okul sistemi, sahip olduğu çok geniş fiziki imkanları ve insan kaynakları ile, olağanüstü hallere hazırlık ve olağanüstü hallerin toplum üzerindeki yıkıcı etkilerinin azaltılmasında, önemli görev ve sorumluluk taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı, okul sisteminin, bu görevi ne derecede yerine getirdiğini tespit etmektir. Araştırma, elli altı okul müdürü üzerinde yürütülmüştür.Veriler, yüzde ve frekans ile çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda, okulların, olağanüstü hallere tam olarak hazır olmadıkları, olağanüstü hallerde yapılması gerekenlerle ilgili planlamalarda, ilgili kurumlarla eşgüdümde, sorunlar olduğu ve okul müdürlerinin bu konularda bilgi ve güven eksikliği içinde bulundukları tespit edilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Eğitim; Özel