Ortam Gürültü Seviyesi Uyarlamalı ve Mikro Denetleyici Destekli Saf Ton Odyometre Gerçekleştirilmesi - Catalbas, Mehmet Cem; Güler, Hasan; Gülten, Arif (My University, 2016)
Bu çalışmada ortam gürültü seviyesine bağlı olarak ürettiği saf ses sinyalinin genliğini ayarlayan bir odyometre tasarlanmıştır. Ortamın gürültü seviyesi mikrodenetleyici tabanlı bir desibelmetre yardımı ile belirlenmiştir. Odyometrenin gerçekleştirilmesi sürecinde, başarılı sonuçlar vermesi nedeniyle klinik çalışmalarda sıkça kullanılan Hughson-Westlake yöntemi tercih edilmiştir. Odyometrenin tasarım süreci ikili tabanda tanımlanmıştır. Ayrıca genliği ayarlanabilir beyaz gürültü yardımı ile test esnasında aktif ses kanalından pasif ses kanalına olan girişimin engellenmesi sağlanmıştır. Sonuç olarak, lisans ve lisansüstü biyomedikal eğitimini destekleyecek ve klinik çalışmalar ile benzerlik gösteren bir eğitim yazılımı gerçekleştirilmiştir.
Keywords: Tıbbi İnformatik; Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Mikrobiyoloji; Odyoloji ve Konuşma-Dil Patolojisi