PLATON’UN TİMAİOUS’UNDA TABİAT FELSEFESİ, İNSAN VE BİYOLOJİSİ [1-27] - Kılıç, Cevdet (Fırat University, 2014)
Platon doğa felsefesini hakkındaki düşüncelerini son dönem diyaloglarından olan Timaios’ta ele almıştır. Onun doğa Felsefesinin temel görüşleri Pythagoras, Sokartes, Parmenides ve Herakleitos’a dayanır. Platon’un Tabiat felsefesinin anlaşılmasında Timaios’unu merkeze alarak kavramsal olarak öne çıkan hareket ve zaman, problematik olarak öne çıkan dört ezeli madde, gökler, uzay, doğa ve insan konuları doğa felsefesinin ana unsurları olarak ele alınmıştır

Plato detailed his views on natural philosophy in one of his latest dialogs, Timaios. His essential views on natural philosophy follow Pythagoras, Socrates, Parmenides and Heraclitus. For the understanding of Plato’s natural philosophy in the scope of Timaios, conceptually prominent motion and time, and problematically prominent four eternal elements, skies, space, nature and human are considered as the essential concepts
Natural Philosophy, Human And His Biyology In Timaeus Of Plato