Phase transformation of $Li_2B_4O_7$ under irradiation - Yavuz, Hulusi (My University, 1997)
Yüksek enerjili elektron nötron ve ağır iyon radyasyonları farklı şekillerde katı faz dönüşümlerine neden olur.Bu çalışma $Li_2B_4O_7$ ;Mn(mangan karışımlı) numuneye radyasyon uygulanmadan ve uygulandıktan sonraki DSC gözlemleri ile radyasyonun faz dönüşümleri üzerine etkisi ile ilgilidir.Radyasyonun gözlenen eğri pikleri üzerindeki etkisi ile $T_i$ ,$\\DeltaT_{min}$ ve $T_f$ sıcaklıklarının değişimi bu çalışmada gözlenmiştir.
Keywords: Fizikokimya