Patizipiale Attribute im Deutschen und im Türkischen - Aygün, Mehmet (My University, 2007)
Gerek Almanca, gerek Türkçe'de ortaçlar geniş bir kullanıma sahiptirler. Ortaçların her iki dilde nasıl kullanıldığım ele aldığımız bu çalışmada, kullanımın iki dilde de aynı olduğu, ortaçların iki dilde de sıfat gibi kullanıldığı, tamlamanın da aslında sıfat tamlaması olduğu sonucuna varıldı. Ayrıca, Almanca'da iki ortaç yapısı olmasına karşın Türkçe'de dört ortaç eki olduğu ve bunların yan tümce türlerinden ortaçlara karşılık geldiği görüldü.
Keywords: Dil ve Dil Bilim