ELAZIĞ VE MALATYA YÖRESİ SU SAMURLARININ LUTRA LUTRA (MAMMALİA: CARNİVORA)'NIN TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ - TOPAL, FİGEN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi ELAZIĞ VE MALATYA YÖRESİ SU SAMURLARININ LUTRA LUTRA (MAMMALIA: CARNIVORAyNIN TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ Figen TOPAL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilin Dalı 2005, Sayfa: 32 Elazığ ve Malatya yöresinde değişik lokalitelerden elde edilen Lutra hctra (Lutra Intra Linnaeus, 1758) türüne ait kafatası (5 dişi ve 4 erkek) ve post (4 dişi ve 3 erkek) karakterleri incelenmiştir. Morfolojik ve biyometrik karakterlerin karşılaştırılmasında Mann-Whitney U testi kullanılmıştır. Yapılan test ile, cinsiyet gruplarının ortalamalarının karşılaştırılmasında kafatası özellikleri bakımından eksorbital genişlik ve üst molar diş sırası uzunluk ölçüleri istatistiki olarak farklılık göstermiştir (PO.05). Anahtar Kelimeler: Lutra Intra, taksonomi, morfoloji, biyometrik karakterler, kafatası.
Taxonomic investigation of otters Lutra lutra (Mammalia: Carnivora) in Elazığ and Malatya regions
Keywords: Biyoloji