ÇEŞİTLİ SEBZELERDE YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ (HPLC) İLE FOLİK ASİT TAYİNİ - ÇİFTÇİ, HARUN (Fırat Üniveristesi, 2000)
Bu çalışmada değişik sebze, meyve, sera sebzeleri, bazı hayvansal ürünler ve kuru tahıllardaki folik asit (pteroylglutamik asit) miktarları yüksek performanslı sıvı kromotografisi (high perfıormance liquid cromatography; HPLC) ile belirlendi Seçilen örnekler içerisinde en düşük folik asit düzeyi biber, patlıcan, pirinç ve salatalık' da en yüksek folik asit düzeyi nane, fıstık, fındık, yumurta sarısı, maydanoz, kabak ve karaciğer de belirlendi.Anahtar Kelimeler: HPLC, Folik asit, Vitamin B9

In this study, different vegatables, fruits, ground vegatables, some prodocts of animal and dried produece were determined with high performance liquid chromatography (HPLC) Have low folic acid pepper, aubergine, rice and cucumber in the models et selected and high folic acid level were determined in peppermint, pistachio nut, hazel nut, yolk, parsley, pumpkin and liver.Key Words : HPLC, Folic Acid, Vitamin B9
Determination of folic acid in different vegatables with high performance liguid chrdmatography (HPLC)
Keywords: Kimya; Chemistry