The calculation of bound states with Lenczos algorithm based on Krylov subspace - Göğtaş, Fahrettin; Akpınar, Sinan (My University, 1996)
İki atomlu bir molekül için enerji özdegerleri ve özfonksiyonlaRInı hesaplamak için Krylov algoritmasına dayanan bir metod geliştirildi. Lenczos tekrarlama şemasi kullanılarak Hamiltonyen matrisi Krylov alt uzayında tridiagonal forma indirgendi. Bu tridiagonal matrisin diagonalize edilmesi Schrödinger denkleminin hem özdegerlerini hem de özfonksiyonlarini vermektedir.
Keywords: Biyokimya ve Moleküler Biyoloji; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar