HASTA YAPI SENDROMU - ALYAVUZ, FEYZİHAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Enerji verimli binaların inşaasıyla enerji korumadaki çabalar, Hasta Bina Sendromu etmenlerine önemli katkıda bulunduğu kabul edilen problemleri yaratmaktadır. Ev içinde olan havanın kimyasal ve mikrobiolojik kirlenmesi, yetersiz havalandırma, zayıf aydınlatma, termal rahatsızlık, radon ve koku gibi bir çok faktör hasta yapı sendromunun sebebidir. Semptomlar, çevresel koşulların ve çeşitli kirlenmelerin etkilerinin sonucu olabilen, evde oturan sakinlerin deneyimleridir. Bu çalışmada dikkate alman konular arasında, hasta yapı sendromunun genel belirleyici nitelikleri, binaların enerji verimlilikleri ve insan ve çevre ilişkisi vardır. Anahtar Kelimeler: Hasta Bina Sendromu, Bina Hastalık İlişkisi, îç Hava Kirliliği, İnsan ve Çevre İlişkisi. Vffl
Sick building syndrome
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği