TEFSİRİN HEDEF VE SINIRLARI AÇISINDAN KEŞŞAF TEFSİRİ - Arslan, Gıyasettin (My University, 2017)
Tefsir disiplininde, ortay konan şerh, izah, yorum ve tevillerin gaye ve hedefini bilmek son dereceönemlidir. Bu durum aynı zamanda tefsir ilminin sınırlarını da beraberinde gündeme taşımaktadır.Tarihte ve günümüzde pek çok tefsir araştırmacısı diğer branşdaşlarını alanın dışına çıkmak vehedeften sapmakla itham etmiştir. Bu çalışmada Keşşaf kritiği yapmakla devam edegelen sorununçözümüne bir nebze katkıda bulunmak istedik.
Keywords: Din Bilimi; Beşeri Bilimler; Dil ve Dil Bilim