Koniçeli Kâzım Paşa - Çeçen, Mehmet Korkut (My University, 2008)
Koniçeli Kâzım Paşa, 19. yüzyıl Türk Edebiyatı’nda farklı özellikleriyle dikkati çeken bir şairdir. Klasik Türk şiiri geleneği içinde yetişen şair, geleneksel yapıyı çağıyla buluşturabilmiştir. Çok sayıda gazel ve kasidesi yanında, değişik nazım şekillerinde şiirleri olan Paşa, daha çok mersiye ve hicivleri ile tanınmıştır. Bu çalışmada Kâzım Paşa’nın biyografisi ile kaynaklarda bahsedilmeyen yazma eserleri tanıtılmış ve eldeki bilgilerle şairin edebî kişiliği aydınlatılmaya çalışılmıştır.
Keywords: Tarih; Edebiyat; Edebi Teori ve Eleştiri