Keban Baraj Gölü'nde Yaşayan Tatlısu Kefali (Squalius cephalus, L., 1758)'nin Büyüme Özellikleri - Aydın, Rahmı; Yüce, Songül; Şen, Dursun; Çoban, Mehmet Zülfü; Birici, Nevin; Uslu, Ali Atilla; Küçükyılmaz, Mehmet (My University, 2015)
Bu çalışmada Keban Baraj Gölü tatlısu kefali popülasyonunun yaş, eşey, boy-ağırlık dağılımları, boy ve ağırlıkça büyüme özellikleri ve kondisyon faktörü belirlenmiştir. Nisan-Kasım 2009 tarihleri arasında toplam 102 adet örnek incelenmiştir. Popülasyonun eşey kompozisyonu % 59,80 dişi ve % 40,20 erkektir. Von Bertalanffy büyüme denklemi dişilerde Lt= 45.96[1-e 0.2121(t+1.2636)], erkeklerde Lt= 44.33[1-e 0.2420(t+1.0128)] olarak belirlenmiştir. Boy-ağırlık ilişkisi dişilerde W=0.0087 L 3.1419; erkeklerde W=0.0091 L 3.1121 ve tüm bireylerde W=0.0084 L 3.1484 olarak tespit edilmiştir Popülasyonun kondisyon faktörleri 0.9325 ile 1,8484 arasında hesaplanmıştır.
Keywords: Balıkçılık; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi