TAHSİN NÂHÎD: İNSAN VE ESER( HAYATI, ŞİİRLERİ) - BİLMİŞ, VİLDAN (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu çalışmada Fecr-i Âti Topluluğu şairlerimizden Tahsin Nâhîd'in hayatı, sanatı ve şiirleri incelenmeye çalışılmıştır. Tahsin Nâhîd, kısa süren ömründe şiir ve tiyatro türlerinde çok sayıda eser vererek yaşadığı dönemde adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bu çalışma ile Tahsin Nâhîd'in şiirleri üzerinde geniş bir araştırma yapılarak, şairin Türk Edebiyatında ve Fecr-i Âtî Topluluğundaki yeri tespit edilmeye çalışılmıştır.Anahtar Kelimeler: Tahsin Nâhîd, Fecr-i Âti, Aşk, Kadın, Tabiat.

In this study, Tahsin Nâhîd who Fecr-i Âtî Commonwealth/poets life, art and poetry have been studied. Tahsin Nâhîd, a short work life of many types of poetry and theater, giving the name started to be managed during his lifetime. In this study, Tahsin Nâhîd?s done extensive research on the poems of the poet's place in Turkish literature and Fecr-i Âtî he community were determined.
Tahsin Nâhîd: Human and work (the life and poems)
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı