GENELLEŞTİRİLMİŞ FARK DİZİ UZAYLARI VE GENELLEŞTİRİLMİŞ İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK - ŞİMŞİR, HAKAN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Yüksek Lisans TeziGENELLEŞTİRİLMİŞ FARK DİZİ UZAYLARIVEGENELLEŞTİRİLMİŞ İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIKHakan ŞİMŞİRFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim Dalı2006, Sayfa: 32 + VBu çalışma beş bölümden oluşmuştur.Birinci bölümde; temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölümde; istatistiksel yakınsaklık, istatistiksel Cauchy dizisi, Cesaro yakınsaklıkve kuvvetli p - Cesaro yakınsaklık incelenmiştir.Üçüncü bölümde; genelleştirilmiş fark dizi uzayları incelenmiştir.Dördüncü bölümde; genelleştirilmiş istatistiksel yakınsaklık, âˆ†m -istatistiksel Cauchy dizisive âˆ† p - Cesaro yakınsaklık incelenmiştir.mBeşinci bölümde; modülüs fonksiyonları yardımıyla tanımlanan fark dizi uzayları ve âˆ† q -mistatistiksel yakınsaklık incelenmiştir.ANAHTAR KELİMELER: İstatistiksel Yakınsaklık, Kuvvetli âˆ† p -Cesaro Yakınsaklık.m

SUMMARYMasters ThesisGENERALIZED DIFFERENCE SEQUENCE SPACESANDGENERALIZED STATISTICAL CONVERGENCEHakan ŞİMŞİRFırat UniversityGraduate School of Science TechnologyDepartment of Mathematics2006, Page: 32 + VThis study is prepared as five chapter.In the first chapter; the fundamental definitions and theorems are given.In the second chapter; statistical convergence statistical Cauchy sequence and strong p-Cesaro summable are examined.In the third chapter; generalized difference sequence spaces are examined.In the fourth chapter; âˆ†m - statistical convergence, âˆ†m -statistical Cauchy sequence andstrong âˆ† p - Cesaro summable are examined.mIn the fifth chapter; Difference sequence spaces defined by using a modulus functionand âˆ† q - statistical convergence are examined.mKey Words: Statistical convergence, strong âˆ† p - Cesaro convergence.m
Generalized difference sequence spaces and generalized statistical convergence
Keywords: Matematik