At sevgisi: İslam uygarlığı çağı kaynaklarından çarpıcı bir örnek - Özen, Abdullah; Yerlikaya, Halis (My University, 2004)
Gerek Türk tarihi ve gerekse İslam Uygarlığı Çağı at-insan bağının çarpıcı örnekleriyle doludur. Bu çalışmada, genelde atın Türk ve İslam toplumlarındaki yeri; özelde ise bir kral, bir baytar, bir yazar ve bir şair olan Yemen Rasuli Hanedanının V. Sultanı Melik Mücahid Ali bin Davud'un at sevgisi tartışılacaktır.
Keywords: Tarih; tutum; insan; at; İslam Ülkeleri; kültürel davranış