Extratesticular and intratesticular varicocele: Sonographic findings (case report) - Koç, Mustafa; Yıldırım, Hanefi; Serhatlıoğlu, Selami (My University, 2009)
Varikosel pampiniform pleksus venlerinin tortuozite ve anormal dilatasyonudur. Ekstra testiküler varikosel sık görülen bir patoloji olmakla birlikte intratestiküler varikosel çok nadirdir. Varikoselin tanısı, erkek infertilitesinin en sık düzeltilebilir nedeni olmasından önemlidir. Klinik olarak varikosel şüphesinde Doppler ultrasonografi ve ultrasonografi hızlı tanı için ilk seçilecek radyolojik görüntüleme yöntemleridir. Biz bu olguda ekstra ve intra testiküler varikosel birlikteliğinin ultrasonografik bulgularını sunduk.
Keywords: Periferik Damar Hastalıkları; Genel ve Dahili Tıp; Androloji