Doku tipi imgelerin sınıflandırılması için bir uygulamalı entropi tabanlı dalgacık-yapay sinir ağı sistemi - Avcı, Engin (My University, 2007)
Günümüzde, doku tipi imgelerin analiz ve sınıflandırılması konusu önemli bir hal almıştır. Doku tipindeki imgelerin sınıflandırılmasında geçmişte karşılaşılan en büyük güçlük, bu tür imgelerin doğru karakterize edilebil- mesi için yeterli yöntemlerin geliştirilememesidir. Ancak son zamanlarda, Gabor süzgeçleri, dalgacık ayrışımları gibi çok çözünürlüklü analiz yöntemlerinin doku tipi imgelerin sınıflandırılmasında diğer klasik yöntemlere göre üstün başarı sağladıkları görülmektedir. Bu çalışmada ise, Brodatz imge albümünden elde edilen 20 adet doku tipi resmin sınıflandırılabilmesi için, uyarlamalı norm entropi tabanlı bir dalgacık-yapay sinir ağı yapısı geliştiril- miştir. Kullanılan yapay sinir ağı çok katmanlı geriye yayılımlı yapıya sahiptir. Yapılan test çalışmalarında geliştirilen yöntemin etkinliği denenmiş ve ortalama % 90 oranında bir tanıma başarısı elde edilmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği