Şeyh Gâlib'in bestelenmiş şiirlerinde usûl-vezin ilişkisi - Türkel, Serda Oter; Yıldırım, Ali (My University, 2010)
Bu çalışmada, kısaca Şeyh Gâlib’in hayatı ve eserlerinden bahsedildikten sonra, usûl-vezin arasında var olduğu bilinen ilişki, Şeyh Gâlib’in din dışı olarak adlandırılan sözlü mûsıkî formlarıyla bestelenmiş eserleri içinde gösterilmiş ve açıklanlamışır.
Keywords: Edebiyat