BAZI ARİL-ALKİL DİAMİNOFOSFİNİK ASİT TÜREVLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - ÖREK, CAHİT (Fırat Üniveristesi, 2012)
İki aşamalı olarak planlan bu çalışmanın ilk aşamasında dört adet aromatik aldehit ile üç adet diamin etkileştirilerek toplamda onbir bis-Schiff bazı sentezlenmiş ve karakterize edilmiştir. İkinci aşamada, sentezlenmiş olan bis-Schiff bazları ile H3PO2 (hipofosföröz asit) etkileştirilerek dokuz adet bis-aminofosfinik asit elde edilmiştir. Elde edilen yapılar 1H-NMR, 13C-NMR, 31P-NMR ve FT-IR teknikleriyle aydınlatıldı.

In the first stage of this work which was planned in two stages, eleven bis-Schiff base compounds were synthesized by using four aromatic aldehydes and three diamine In the second stage of this study nine bis-aminophosphinic acid were synthesized by using H3PO2 (hypophosphorus acid) with bis-Schiff base. The structures of all the synthesized compounds were characterized by using 1H-NMR, 13C-NMR, 31P-NMR and FT-IR Spectroscopy techniques.
Synthesis and characterization of some derivatives of aryl-alkyl diaminophosphinic acid.
Keywords: Kimya