FUZ0Li'NiN TÜRKÇE DiVANINDA GEÇEN AYETLER VE YORUMLARI - Çelık, Nllüfer (Fırat University, 2001)
Bu çalışmada Fuzfrü'nin Türkçe Divanı'nda kullandığıKur'an-ı Kerim ayetlerini tespit edip, bu ayetleri yorumlamaya çalıştık. Diğer Divan şairleri gibi Fuzüli de Divan Edebiyatı'nın birinci kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'den tam iktibas, kısmi iktihas ya da slıre ismierini kullanmak suretiyle faydalanmıştır. Bununla birlikte Kur'an-ı Kerim' de geçen birçok olaya telınihte bulunmuş, bazen de Kur'an-ı Kerim'in farklı isimlerini kullanarak Kur'an'ın kendisine işaret etmiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları