TUNCELi YÖRESi ALEViLERiNDE MUHARREM AYI'NlN ÖNEMi VE AŞURE GELENEGi - Yıldırım, Erdal (Fırat University, 2011)
Muharrem Ayı, Orucu ve bu ayda yapılan Aşure yemeği, Tunceli Alevilerinde çok önemli bir yere sahiptir. Bunun nedeni, Hz. HOseyin'e duyulan sevgidir. ÇünkO Hz. Hüseyin, bu ayda Kerbela'da şehit edilmiştir. Bundan dolayı Hz. Hüseyin Alevi toplumu için ilk örnek ve ilk mazlum arketiptir. Yani bu ayda yapılan uygulamalarda O'nun simgesel öneminin özel yansımalan vardır.
Aşure Tradition in Tunceli Alevis
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları