DENEME DENKLEM YÖNTEMİ İLE LİNEER OLMAYAN MATEMATİKSEL MODELLERİN HAREKETLİ DALGA ÇÖZÜMLERİNİN ANALİZİ - ERTAŞ, SEBAHATTİN (Fırat Üniveristesi, 2025)
Bu çalışmada, lineer olmayan Reaction Duffing ve (1+1) boyutlu lineer olmayan Ostrovsky denklemlerine yeni versiyon deneme denklem yöntemi hareketli dalga dönüşümü uygulanarak bu denklemlerin yeni ve farklı tam çözümleri bulunmuştur. Ayrıca bulunan bu yeni tam çözümlerin fiziksel davranışlarını göstermek ve bu davranışların daha etkili yorumlanması için iki ve üç boyutlu grafikleri çizilmiştir.

In this study, new and different exact solutions of the nonlinear Reaction Duffing and (1+1) dimensional nonlinear Ostrovsky equations were found by applying the new version trial equation method moving wave transformation. In addition, two and three dimensional graphics were drawn to show the physical behaviors of these new exact solutions and to interpret these behaviors more effectively.
Analysis of traveling wave solutions of nonlinear mathematical models by trial equation method
Keywords: Matematik