Synthesis and characterisation of new thiazole schiff base complexes of Co(II), Cu(II) and Ni(II) - Saydam, Sinan; Yilmaz, Engin (My University, 2000)
Salisilaldehid ve 2-aminobenzotiyazol'ün metanol ortamında kondenzasyonu ile 2-hidroksibenziliden-2-aminobenzotiyazol Shiff bazı (LH) sentezlendi. Hazırlanan bu ligand ile Co(II), Ni(II) ve Cu(II) klorür tuzlarının etanollü ortamda etkileştirihneleri sonucu, metal kompleksleri sentezlendi. Sentezlenen ligand ve komplekslerin karakterizasyonları elemental analzi, manyetik süsüptibilite, termogravimetrik analiz (TGA), FT-IR, $^{13}C$, $^1H NMR$, ve UV- görünür bölge spektroskopi teknikleri kullanılarak yapıldı. Elde edilen sonuçlardan, ligandın hidroksil grubunun proton kaybederek negatif yüklü oksijen ve imin azotu üzerinden metal atomlarına iki dişli ligand olarak bağlandığı, ve metal iyonlarına iki mol suyun koordinasyonu ile komplekslerin oluştuğu gözlendi.
Keywords: Kimya; Analitik; Kimya; Organik; Kimya; İnorganik ve Nükleer