İleri evre meme kanseri radyolojik bulguları olgu sunumu - Aydın, Ayşe Murat; Evliyaoğlu, E. Meltem; Kocaöz, Özgür (My University, 2005)
Kadınlarda sık görülen meme kanserinin yüksek mortalite ve morbiditesine sahip olması sebebiyle erken evrede tespiti önem arzetmektedir. Bu amaçla olgumuzda tarama amaçlı kullanılan tek yöntem olan mamografi ile buna destek olan ultrasonografinin meme kanserindeki tanısal değeri ve bulgularından bahsedilmiştir. Hasta uyumunun olmaması nedeniyle geç tespit edilen olgumuz ileri evre meme kanserinin radyolojik bulgularını taşımaktadır.
Keywords: Hasta uyumu; Mammografi; Ultrasonografi; Meme neoplazmları