ALEVi-BEKTAŞi DÜŞÜNCESiNDE iMAN - Yeşilyurt, Temel (Fırat University, 2003)
Bu araştırma, genel olarak Alevi-Bektaşi geleneğinin ö:el olarak da Hacı Bektaş Veli'nin iman anlayışına hasredilmiştir. Hacı Bektaş, imanı temelde ten, can ve akıl ekseninde şekillenen bütünciil-bir yapı içerisinde ele alır. Ona göre, iman biitiinciildiir ve indirgemeci yaklaşımla ele alınama:. Bu anlayış biiyük ölçüde geleneksel kabul/ere uygundur. Bununla birlikte bu gelenek içinde, ö:ellikle sonraki dönem yapıtlarında farklı yaklaşımlar ve açılımlar da mevcuttur. Ancak bu yaklaşımlar Hacı Bekıaş 'ın eserleri dikkate almdığmda büyük ölçüde te me Isi: kalmaktadır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları