Keban Baraj Gölü Çemişgezek Bölgesinde avlanan balık türleri ve miktarları - Dartay, Mürsıde; Duman, Erdal (My University, 2006)
Bu çalışma Şubat 2003 - Nisan 2004 tarihleri arasında Keban Baraj Gölü Çemişgezek Bölgesinde yapılmıştır. Araştırmanın amacı; Keban Baraj Gölü Çemişgezek Bölgesinde avlanan balık tür ve alttür ile bunların verimliliklerini tespit etmektir. Çalışmanın sonucunda Keban Baraj Gölü Çemişgezek Bölgesinde 5 tür ve ait tür balığın avlandığı ve bunların avlanma sezonunda (Şubat 2003-Nisan 2004) toplam 137,939 ton istihsal edildikleri saptanmıştır (14.44 kg/hektar/yıl).
Keywords: Balık avlama; Türkiye; Keban Baraj Gölü; türler; av kompozisyonu (balık)