KUR'AN-1 KERiM'DE "TEZYiNU'L-AMEL" YA DA ÇiRKiNi GÜZEL GÖRMEK - Arslan, Gıyasettin (Fırat University, 2009)
Kur'an-ı Kerim'in ilk bakışta anlaşılması zor kavramlanndan biri de "tezyin"dir. Tezyin; güzel, güzel göstermek ve süslemek demektir. Kur'an'da ise genel olarak olumsuz anlamda insanların takındıkları kötü tutum, inanç ve kanaatleri ile yaptıkları çirkin fıil ve davranışlarını güzel görmeleri anlamında kullanılmıştır. Bu makalede ağırlıklı olarak insanın, kötü ve çirkini nasıl iyi ve güzel görebildiği, bozgunculuğu · nasıl hayır ve iyilik olarak düşünebildiği? gibi sorulara cevap arayacağız. Araştırmamızda Kur'an ve tefsir referanslarının yanı sıra daha çok modem psikoloji ve davranış bilimlerinin tespitlerinden yararlanmaya çalışacağız.
The Adornment of Actions or Making Nasty Appear Pleasant
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları