AZOT İLE OKSİJEN MOLEKÜLÜ ARASINDAKİ REAKSİYONLARIN ADYABATİK OLMAYAN ETKİLEŞMELERİNİN İNCELENMESİ - NAKİR, MUHAMMED YUSUF (Fırat Üniveristesi, 2022)
Bu tezde ve reaksiyon sistemlerinin Born-Oppenheimer ve adyabatik olmayan konik kesişimlerinin kuantum dinamikleri sunulmaktadır. Born–Oppenheimer ve adyabatik olmayan hesaplamalar sırasıyla adyabatik ve diyabatik elektronik durumlarla yapılır. Adyabatik olmayan geçişlerin kuantum dinamik hesaplamaları, molekülünün bazı titreşim ve dönme durumlarını hesaplamalara katarak bu çalışmada gösterilmiştir.

In this thesis presents the Born–Oppenheimer (BO) and the non-adiabatic (NA) conical-intersection quantum dynamics of the and reaction systems. BO and NA computations are performed with adiabatic and diabatic electronic states, respectively. Quantum dynamic computations of non-adiabatic transitions are demonstrated in this study, which takes into account some vibrational and rotational states of .
Investigation non-adiabatic interaction of reaction involving nitrogen and oxygen moleküles
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği