Namık Kemal’in mektuplarında şiir, tiyatro ve gazete üzerine tenkitler - Şahin, Veysel (My University, 2010)
Namık Kemal?in özel mektupları, Tanzimat devri ve fikir hayatının zengin kaynağı olup edebiyat, sanat ve kültür tarihimiz açısından önemli bir tarihî belge niteliğini taşır. Sanatçı, dönemindeki gençlere mektup yazarak onların eserlerini tenkit eder. Namık Kemal?in özel mektuplarında edebî türler hakkındaki tenkitlerini; şiir, tiyatro, gazete başlığı altında ele alarak onun bu edebî türlerin gelişmesindeki katkılarını ortaya koyduk.
Keywords: Edebiyat