ETSO KAYITLI İŞLETMELERİN İŞÇİ İSTİHDAMLARININ ELAZIĞ EKONOMİSİNE ETKİLERİNİN CHAID ANALİZİ İLE İNCELENMESİ - AKTAŞ, SELMAN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışmada veri madenciliği modellerinden sınıflama modelleri içerisinde ki - kare ağaçlarından biri olan CHAID analizi kullanılmıştır. Çalışmada 2014-2015 yılları arasında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olan işletmelerin işçi istihdamlarının Elazığ ekonomisine olan etkisi CHAIDanalizi ile inceleme sonucunda işletmelerin temizlik giderleri masraflarının etkisi görülmüştür. Anahtar kelimeler: CHAİD analizi

In this study, CHAID analysiswhich is one ofchi - squaretrees in classificationmodelswhich is one of dataminingmodels is used. Theeffect of theemployment of theworkersregistered in the Elazığ Chamber of Commerce andIndustrybetweenyears: 2014 and 2015 on the Elazığ economyduringtheperiod of 2014-2015 wasanalyzedbythe CHAID analysisandtheeffect of cleaningcosts of theenterprises. Keywords: CHAİD analysis
Investigation of the effects of employed employment regulations of workers on Elazig economy by CHAID analysis
Keywords: İstatistik