Gözde tekrarlayan preseptal selülitli milroy hastalığı olan olgu - Akarsu, Saadet; Yılmaz, Erdal; Gürgöze, Metin Kaya; Akın, Haluk; Ozdemir, Huseyin (My University, 2003)
Konjenital lenfödem (Milroy hastalığı) hipoplastik/aplastik lenfatik damarlar nedeniyle yetersiz lenfatik drenaj sonucu kronik doku şişmesi ile karekterize ve genellikle alt ekstremiteleri etkileyen otozomal dominant geçiş özelliği gösterir. Nadir görülür. Etioloji sıklıkla bilinmez. Biz, Milroy hastalığı ile komplike olan gözde tekrarlayan preseptal selülitli 9 yaşında bir kız olguyu sunduk. Vaka ciddi alt ekstremite lenfödemi, polipleni ve aksesuar dalağa sahipti. Burada lenfödemin patofizyolojisi, sınıflandırılması, anamnezi, ayırıcı tanı ve tedavisi tartışıldı. Bu makale literatürün kısa bir gözden geçirilmesidir. Hem de konu hakkında yeni gelişmeler gözden geçirilmiştir.
Keywords: Çocuk; Manyetik rezonans görüntüleme; Lenf ödem; Tanı teknik ve işlemleri; Selülit