BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNDE GÖREV YAPAN MATEMATİK ÖĞRETMENLERİ İÇİN ETKİNLİKLERİN HAZIRLANMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ - GÜLER, İSMAİL (Fırat Üniveristesi, 2013)
Toplumların yüzyıllara yayılan gelişimi incelendiğinde, onlara yön verenlerin, hatta çağları açıp kapayanların ?pasif çoğunluk? değil; ?aktif azınlık? diye nitelendirilen, ?üstün veya özel yetenekli kişiler? olduğu görülmektedir. Ülkemizde son yıllarda üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine verilen önemden dolayı Bilim ve Sanat Merkezlerinin sayısı hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu hızlı artış çok iyi gibi görünse de çok önemli problemlerde bu paralel de artmaktadır. Bu problemlerden en önemlisi ve birçok probleminde kaynağı üstün yetenekli öğrencilerin potansiyellerini en etkin biçimde kullanabilecekleri ve bu potansiyellerini geliştirebilecekleri şekilde nitelikli etkinliklerin hazırlanmasında oluşan sıkıntılardır. Bu çalışma, nitelikli etkinlik oluşturmada oluşan sıkıntının minimize olmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda verilen örnek etkinlikler sayesinde, BİLSEM?de görev yapan matematik öğretmenlerine eğitim verecekleri her modüldeki; etkinliğin amacı, hedefi ve kullanılabilecek yöntemler hakkında kapsamlı bilgi vermeyi sağlamaktadır. Bu sayede öğretmenlere etkinlik hazırlama da oluşan sıkıntılar hakkında çözüm önerisi sunarak daha nitelikli etkinlikler hazırlamasına yardımcı olmaktadır.Bu araştırma da, BİLSEM?de görev yapan 10 matematik öğretmenin, örnek etkinlikler konusundaki görüşlerinden yararlanmak için pilot çalışma ve ana çalışama yapılmıştır. Anahtar Kelimeler; Bilim ve Sanat Merkezi, Üstün Yetenekli Öğrenciler, Matematik Etkinlik Planı

When the development of communities which took centuries is analyzed, it is seen that the people influence them and even open or shut an era are not the
Preparation and evaluation of the activities for the teachers of mathematics working in science and art centers
Keywords: Eğitim ve Öğretim