OGUZ KAGAN DESTANI'NDA DiNi MOTiFLER - Aksoy, Nurnan Durak (Fırat University, 2000)
Bilindiği gibi ilk deviriere ait destanlardan, metni tam olan tek destan M.XIII. asırda Uygur yazısı ve Uygur Türkçesi ile yazıya geçirilmiş olan Oğuz Kağan destanıdır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları