ZAMAN SKALASI ÜZERİNDE ?- İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK - ER, BÜŞRA NUR (Fırat Üniveristesi, 2018)
statistiksel yakınsaklık, toplanabilme teorisi ve fonksiyonel analizde önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda, istatistiksel yakınsaklık çeşitli şekillerde tanımlanmış ve birçok matematikçi tarafından keyfi zaman skalası üzerinde çalışılmıştır. Bu çalışmada keyfi zaman skalası üzerinde ?- istatistiksel yakınsaklık verilecek ve ?p- Cesàro toplanabilme ile ?. dereceden ?-istatistiksel yakınsaklık arasındaki ilişki ifade edilecektir. Bu kısımlar verilmeden önce ise, zaman skalası ile ilgili kavram ve teoremler ifade edilecek ve istatistiksel yakınsaklık klasik anlamda anlatılacaktır. Son olarak keyfi zaman skalası üzerinde ?. dereceden ?-istatistiksel sınırlılık kavramı verilecek ve kapsama bağıntıları ispatlanacaktır

Statistical convergence has an important place in summability theory and functional analysis. In recent years, statistical convergence has been defined in various forms and has been studied by many mathematicians on an arbitrary time scale. In this study, ?- statistical convergence will be given on an arbitrary time scale and the relation between ?p- Cesàro summability and ?. grade ?-statistical convergence will be expressed on that timescale. Before these parts are given, concepts and theorems related to the time scale will be expressed and the statistical convergence will be explained in the classical sense. Finally, ?. grade ?- statistical boundedness will be given and inclusion relations will be proved.
?- statistical convergence on time scales
Keywords: Matematik