Keban Baraj Gölü' nde yaşayan Chondrostoma regium (Heckel, 1843)' un sindirim sistemi içeriği - Tellioğlu, Ayda; Pala, Güneş; Çoban, M. Zülfü; Şen, Dursun (My University, 2004)
Bu çalışmada, Mart 2001-Şubat 2002 tarihleri arasında Keban Baraj Gölü' nden yakalanan toplam 79 Chondrostoma regium (Heckel,, 1843)' un sindirim sistemi içeriği Geometrik Önem İndeksi (GII) kullanılarak incelenmiştir. İncelenen balıkların sindirim sistemi içeriğini bitkisel organizmalardan, Bacillariophyta (19 takson), Chlorophyta (8 takson), Chrysophyta (1 takson) ve Cyanophyta (8 takson); hayvansal organizmalardan ise Rotifera (9 takson), Cladocera (1 takson) ve Copepoda (1 takson)' nın oluşturduğu saptanmıştır. Çalışma sonunda, sayısal olarak toplam organizmayı sırasıyla Bacillariophyta (%89,02), Cyanophyta (%6,91), Chlorophyta (%2,80), Rotifera (%1,12), Copepoda (%0,09), Chrysophyta (%0.05) ve Cladocera (%0,01)' nın oluşturduğu görülmüştür.
Keywords: Sindirim sistemi; Keban Baraj Gölü; beslenme alışkanlığı; barajlar; Chondrostoma regium; mide içeriği; tatlısu balıkları; mevsimsel değişimler; geometrik önem indeksi