L-şeklindeki bir oyuk içindeki doğal taşınımla ısı transferinin sayısal analizi - Öztop, Hakan Fehmi; Dağtekin, İhsan (My University, 2001)
Bu çalışmada, L şeklindeki bir oyukta doğal taşınımla ısı transferi sayısal olarak incelenmiştir. Oyuğun bir tarafı soğuk, diğer taraf ise sıcak olarak alınmıştır. Tavan ve taban kısımları yalıtımlıdır. Doğal taşınım ısı transferini yöneten denklemler, bir sonlu hacim üzerinden integre edilerek tekil denklemler elde edilmiştir. SIMPLEM çözüm algoritmasını kullanan bir bilgisayar programı yapılmıştır. Hesaplamalar, Rayleigh sayısının $10^4 < Ra < 10^6$ değerleri için elde edilmiştir. L şeklinin boyutları değiştirilerek hesaplamalar gerçekleştirilmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Termodinamik; Fizik; Akışkanlar ve Plazma