Variant Bussinesq Denklemlerinin Hareket Eden Dalga Çözümleri için Tan F ? /2 Açılım Metodu - İnan, İbrahim Enam (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 2017)
Bu makalede farklı Bussinesq denklemlerinin hareket eden dalga çözümleri için tan F ? /2 açılım metodu sunulmuştur. Bu denklem için hiperbolik fonksiyon çözümü, trigonometric fonksiyon çözümü, üstel fonksiyon çözümü ve rasyonel çözüm elde edilmiştir. Son zamanlarda, bu metot lineer olmayan kısmi diferensiyel denklemlerin hareket eden dalga çözümlerinin elde edilmesi için bilim adamları tarafından çalışılmaktadır

In this paper, we implemented a tan -expansion method for the traveling wave solutions of the variant Boussinesq equation. We have hyperbolic function solution, trigonometric function solution, exponential solution and rational solution for this equation. Recently, this method has been studied for obtaining traveling wave solutions of nonlinear partial differential equations by sciences.
Tan -Expansion Method for Traveling Wave Solutions of the Variant Boussinesq Equation