İlköğretim Okulu 6., 7. ve 8. Sınıf Öğrencilerinin Çoklu Zeka Alanlarının Gelişmişlik Düzeyleri - Demirtaş, Zülfü; Duran, Adem (My University, 2007)
Bu araştırma, çoklu zekâ kuramına uygun olarak, ilköğretim okulu 6., 7. ve 8. sınıflarında eğitim gören öğrencilerin farklı zekâ alanlarının gelişmişlik düzeyini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma evrenini Sivas il merkezi ve Şarkışla ilçesinde bulunan ilköğretim 6., 7. ve 8. sınıflarına devam eden öğrenciler oluşturmaktadır. Yansızlık ilkesine uygun olarak Sivas merkez ilçede 7 ve Şarkışla ilçesinde 2 ilköğretim okulunda toplam 942 öğrenci örneklem alınmıştır. Sekiz farklı zekâ alanının her birini 10 madde ile ölçmek amacıyla 80 maddelik Likert tipi bir anket geliştirildi ve 2004-2005 öğretim yılında uygulandı. Elde edilen verilerin SPSS paket programında aritmetik ortalamaları ve standart sapmaları hesaplandı.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Psikoloji