The synthesis of borazines and derivates - Görgülü, A. Orhan; Arslan, Mustafa (My University, 2003)
Bu çalışmada, borazin $(B_3N_3H_6)$ sodyum borhidrür $(NaBH_4)$ ve Amonyum sülfat j tetraglym çözeltisinde 135 °C'de 2-5 torr basınçta reaksiyonu ile elde edildi. B-trikloroborazin (-BCl-NH-)3 bortriklorür ve amonyum klorürden, klorbenzen ortamında, N-trimetilborazin (-BH-NCH3-)3 ise metilamonyum klorür ve sodyum borhidrürden eter ve THF'Ii ortamda ayrı ayrı sentezlendi. Elde edilen ürünler, IR ve elementel analiz teknikleri kullanılarak karakterize edildi.
Keywords: Kimya; Organik; Kimya; Tıbbi; Kimya; İnorganik ve Nükleer