DEĞİŞKEN KESİTLİ MINDLIN PLAKLARININ SERBEST TİTREŞİM ANALİZİ - ÇAKAR, ORHAN (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi DEGŞKEN KESİTLİ MINDLIN PLAKLARININ SERBEST TİTREŞİM ANALİZİ Orhan ÇAKAR Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Ana Mim Dalı 1995, Sayfa : 74 Bu çalışmada değişken kalınlıktı izotropik elastik dikdörtgen plakların, dönme ataleti ve kesme deformasyonunun etkileri de dikkate alınarak serbest titreşim karakteristikleri incelenmiştir. Bu amaçla sonlu fark tekniği ile varyasyonel prensiplerden oluşan bir metod kullanılmıştır. Mindlin tarafından formüle edilen şekil değiştirme ve kinetik enerji ifadeleri yer değiştirme ve dönme bileşenlerine bağlı olarak sonlu fark denklemleriyle ifade edilmiştir. Şekil değiştirme ve kinetik enerjilerin farkı bu bileşenlere göre minimize edilmiş ve son olarak doğal frekanslarla mod biçimleri cebrik özdeğer probleminin çözümünden elde edilmiştir. Yapılan çalışmada plak kenarları basit, ankastre, serbest ve bunların farklı konfigürasyonu şeklindeki mesnet şartlarına göre incelenmiş ve sistemin doğal frekanslar ve mod biçimleri elde edilmiştir.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering