MİKRODALGA DEVRELERİN KARAKTERİSTİĞİNİN İKİ BOYUTLU TLM YÖNTEMİ İLE ANALİZİ - AKBAL, AYHAN (Fırat Üniveristesi, 2001)
I ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ Mikrodalga Devrelerin Karakteristiğinin İki Boyutlu TLM Yöntemi İle Analizi Ayhan AKBAL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 2001, Sayfa : 64 Bu tezde elektromanyetik problemlerin çözümünde kullanılan sayısal yöntemlerden biri olan İletim Hattı Matris Metodu (TLM) ile iki boyutlu mikrodalga devrelerin analizi için gerekli ön bilgiler verilerek iki boyutta elektromanyetik dalga yayılımı incelenmiştir. İletim Hattı Matris Metodu (TLM) ayrıklaştırılmış Huygens prensibine dayanır. Huygens prensibi kartezyen formdaki Maxwell denklemlerinin alternatif bir formdur ve sonlu farklar yöntemi ile ayrıklaştırılmış Maxwell denklemlerini ifade eder. TLM yöntemi yapıyı uygun hücrelere böler ve bu hücreleri kapasite, İndüktans, direnç ile modeller. Birim hücredeki gerilimlerin ve akımların değişimi tek ve iki boyutlu yapılarda incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: TLM, Mikrodalga Devreler, Gauss Darbesi, İletim Hattı
The Analysis of two dimensional microwave circuit with the transmission line matrix method
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering