BİLGİ TOPLUMUNDA ÖGRETMENLERİN BİLGİ LİDERLİGİ ROLÜNDEKi DEGİŞMELER - Yıldırım, Bilal (Fırat University, 1999)
Yaşanılan çağlar teknolojik, ekonomik, sosyal gelişme ve değişmelere göre adlandınlmaktadır. Her çağın özelliklerine uygun toplumsal yapı ve bu toplumsal yapıya uygun eğitim anlayışlan ve sistemleri oluşturulmaktadır. Bilgi çağı olarak adlandınlan ve bilginin en değerli sermaye olduğu içinde yaşadığımız dönemlerin eğitimcilerinin de bu çağa uygun olarak donatılması ve geleceğe yön verebilecek, hiç olmazsa çağa ayak uydurabilecek nesilleri yetiştirebilecek yeterlik ve konumda olması gerekir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları