ATATÜRK’ÜN BEDEN EĞİTİMİ VE SPORA BAKIŞI - Tel, Mikail (Fırat University, 2007)
Atatürk, Türk toplumunun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında ve toplumsal yapısında köklü değişimler meydana getirecek önemli reformlar gerçekleştirmişlerdir. Yaptığı inkılaplar ve devrimler, Türk milletine her alanda yol göstermiş ve içinde bulunduğu zor durumdan çıkmasına yardımcı olmuştur.   Atatürk’ün Türk ulusuna gösterdiği yollardan biride beden eğitimi ve sporun önemini vurgulayarak yaptığı katkılar olmuştur. Bu katkılar, tüm dünyada ve ülkemizde olumlu yankı bulmuş ve O’nun için “spor devrim-cisi” ibaresi kullanılmıştır. Genç nesillerin beden eğitimi ve sporla ilgilenmesi hususunda birçok ilklere imza atmakla kalmamış, sporun tabana yayılması ve tüm halkın istifade edebilmesi için altyapıya önem vermiştir.